Welkom bij de Heldinnen Club!


Welkom bij de Heldinnen Club!

Ik heb in de afgelopen dagen veel video’s opgenomen en grappig genoeg vind ik dit de meest spannende. Er is iets dat ik al heel lang denk, en al heel lang doe, maar waar ik nog nooit op deze manier voor ben gaan staan. Dus ik volg mijn eigen advies op: kijk je eigen draken in de ogen, en doe het gewoon.

>> Kijk de video of lees de tekst onder deze video <<

Over draken gesproken: ik begin met mijn ‘routekaart naar vrijheid’ die ik heb ontwikkeld terwijl ik op reis was. De twee horizontale cirkels zijn de draken. Dat zijn alle dingen in jou die je veilig willen houden. Alle twijfels, angsten, etc. Dat zijn hele gezonde mechanismen.

Toch wil je ook groeien. Als je ja zegt tegen de draken en het toch gaat doen, dan ga je of in de bovenkant van de ‘routekaart naar vrijheid’ op een mannelijke reis, of in de onderkant van de routekaart op een vrouwelijke reis. De mannelijke reis gaat over alles wat je doet in de buitenwereld: hoeveel geld je verdient, hoeveel succes je hebt, hoeveel statussymbolen, etc. De vrouwelijke reis gaat over je binnenkant: over weten wie je bent, over het contact met je creativiteit, en met je intuïtie.

Vrijheid gaat erover dat je ja zegt tegen die draken, en dat je steeds op de reizen gaat. Dat houdt nooit op; je staat nooit stil. Hoe verder je op die reis komt, hoe meer vrijheid je ontwikkelt in meer aspecten van je leven.

Nou leven wij in onze Westerse maatschappij vooral in de bovenkant van het model. Het gaat over wat je doet in de buitenwereld, over hoeveel succes je hebt, hoeveel geld, het gaat over doelen halen. Die doelen zijn het eindpunt. De suggestie is dat als je bijvoorbeeld die miljoen omzet haalt als ondernemer, dat je dan lang en gelukkig leeft.

Onze vrouwelijke reis is daaraan ondergeschikt. We doen wel aan persoonlijke ontwikkeling, maar dat doen we vooral om beter te presteren. Dus als we al aan persoonlijke ontwikkeling doen, dan wordt dat betaald door de baas, of we willen ons bedrijf beter maken en we zoeken een business coach. Er zijn weinig mensen die van de vrouwelijke reis het hoofddoel maken in hun leven. Die echt een coach nemen om aan persoonlijke ontwikkeling te doen om een beter mens te worden. Tenzij het gaat over therapie, maar dat laat ik even buiten beschouwing, want dan gaan we meteen in de pathologie. Ik heb het nu over gezonde persoonlijke ontwikkeling.

Wat ik in de afgelopen jaren heb gedaan, intuïtief, is dat ik het ben gaan omdraaien. Ik ben een reis gaan maken in mijn camper, niet om meer geld te verdienen, maar vooral om mezelf beter te leren kennen. Alle draken die ik op die reis tegenkwam, hebben geleid tot transformatie, en steeds meer vrijheid in mezelf. Vervolgens heb ik een boek geschreven en gepubliceerd, maar dat deed ik om mezelf te helen van heel veel draken. Hetzelfde geldt voor de voorstelling, en ook voor de community waar ik al zo lang aan werk. Als ik andere mensen uitleg hoe ze meer vrijheid kunnen bereiken, dan gebruik ik dat om zelf een heler persoon te worden, en om zelf te doen aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Nu denk ik: waarom doen we dat niet altijd. Laten we een revolutie beginnen! We gaan op zoek naar doelen in de buitenwereld, omdat het leuk is, omdat het gezond is voor ons om uitdagingen aan te gaan en dat dit het leven leuker maakt. Maar vooral ook omdat dit een kans is om te doen aan persoonlijke ontwikkeling, om steeds meer draken tegen te komen, en zo op persoonlijk vlak meer vrijheid te krijgen. Dus we maken de mannelijke reis dienstbaar aan de vrouwelijke reis, en andersom. In het patriarchale denken is het mannelijke beter dan het vrouwelijke. In dit model gaat het om wederzijdse dienstbaarheid.

Wat we doen is samenkomen met een groep vrouwen, en we gaan samen mooie doelen stellen. Deze doelen zijn niet het einddoel. Het doel is om onszelf te helen, en om onszelf te bevrijden van de draken die tussen ons en onze vrijheid in staan. Om zo betere mensen te worden, en vooral ook om meer plezier te ervaren.

Ik noem het (tromgeroffel…) De Heldinnen Club. Want het vraagt moed. Het vraagt moed om op deze reis te gaan. Let op: we gaan hier niet oude draken aankijken. Ik ben geen therapeut, en dit is geen therapie. Het gaat om de draken die in de huidige tijd opspelen, en dat is werk genoeg. Zeker ook voor vrouwen, omdat wij zoveel draken hebben, omdat wij een eeuwenlange last meetorsen van onderdrukking waarbij we dit nooit hebben kunnen doen. Wij zijn de eerste generatie vrouwen die echt vrijheid kunnen vinden. Waarom zouden we ons dan beperken tot de mannelijke kant? Waarom dat dan ook niet in verbinding brengen met een groter contact met onze vrouwelijkheid, met onze intuïtie, met onze creativiteit, met plezier, en natuurlijk ook met rijkdom, want dat maakt het leven leuk.

Ik wil jou van harte uitnodigen om mee te doen aan deze Heldinnen Club. Als je nog vragen hebt, stuur me een bericht, want ik ga heel graag het gesprek met je aan. Laten we die Heldinnen Club beginnen, ook om de wereld beter te maken, want als wij onze eigen vrijheid vinden, als wij meer moed hebben om ons licht te laten schijnen, dan weet ik zeker dat we daarmee ook een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.

Ik kijk uit naar je reactie. Op het contactformulier staan alle plekken waar je me kunt vinden.

Je kunt ook een gratis coaching sessie met mij boeken!

Kijk voor meer informatie op de website travellingtheroadtofreedom.com

© Ellen de Dreu - alle rechten voorbehouden

.