laura-psychotherapist

Ben jij vrouw en ondernemer, of wil je het worden? Weet jij wat je belangrijkste drijfveer is om je bedrijf te beginnen? Dat kan alles zijn. De vrijheid om locatie onafhankelijk te leven en te werken. De vrijheid om een kantoor en een baas gedag te zeggen. Financiële vrijheid. Een wens om de wereld te verbeteren. Een verlangen om jouw missie of verhaal te delen met de wereld, zonder angst voor zichtbaarheid.

Ik denk dat veel drijfveren beginnen in je jeugd. Mijn moeder moest stoppen met werken toen ze trouwde. Ze was een leidinggevende in de zorg, maar na haar trouwen was ze voor de wet handelingsonbekwaam. Voor mijn vader werd ik de zoon die hij altijd had willen hebben. Het zijn bepalende factoren in mijn leven. 

Sinds ik op mijn 18e het huis verliet is vrijheid het allerbelangrijkste doel in het leven. De vrijheid die mijn moeder en voormoeders niet hadden. De bevrijding van oude conditioneringen en andere draken. De vrijheid om mijn leven vorm te geven zoals ik het zelf wil, ook al ben ik een vrouw. De vrijheid om geld te verdienen met mijn eigen missie, in een locatie onafhankelijk bedrijf. De ultieme vrijheid om te genieten van dit leven, zonder schuld of schaamte (wat misschien nog wel het moeilijkste is).

Hier begon een traditie die ik de rest van mijn leven heb volgehouden. Als ik ergens bang voor ben, dan doe ik het juist, want ik weet: achter mijn grootste draak bevindt zich mijn grootste schat. Als ik bang ben, dan wil het zeggen dat het belangrijk is, dat mijn hart erin zit. Hoe groter de angst, hoe groter de kans op transformatie en vrijheid, dus hoe groter de wens om het juist wel te doen.

Knuffel je draken

We hebben allemaal het verlangen om vrij te zijn, maar we hebben ook veel draken die ons veilig willen houden. Deze draken zijn een deel van ons en ze kennen ons beter dan wie dan ook. Is het je opgevallen dat je vaak zoveel verschillende dingen op een dag doet, behalve de dingen die je het liefste wilt doen? Bijvoorbeeld: je wilt een boek schrijven. In plaats daarvan beantwoord je elke mail. Je doet de afwas. Je surft op internet.

Ga mee op reis naar vrijheid

Ik wil je uitnodigen om samen de weg naar vrijheid te bewandelen. Ik verzeker je dat de reis leuker zal zijn. Als je samenwerkt met anderen, is het gemakkelijker om de humor in elke situatie te vinden. Daarnaast kunnen anderen je verantwoordelijk houden, en dat is een goede strategie om je draken te omzeilen.

Samen creëren we nieuwe gewoonten die leiden tot transformaties. Elke reis begint met een simpele stap. Als je deze stap elke dag zet, ontdek je ineens dat je naar het einde van de wereld kunt lopen. We zullen cheerleaders zijn voor anderen, zij zullen jou steunen, en samen zijn we niet meer te stoppen.

Heb je interesse? Meld je dan eerst aan voor een gratis coaching sessie. Ik kijk ernaar vooruit om je te spreken!

© Copyright 2023 Ellen de Dreu. All rights reserved.

.