laura-psychotherapist

Tot 2015 had ik alles gedaan wat de maatschappij van me verwachtte, en meer.  Ik was cum laude afgestudeerd aan de universiteit in twee verschillende vakken, terwijl ik werkte als serveerster. Na mijn afstuderen werkte ik op de universiteit als parttime docent. Ik begon mijn eigen restaurant om mijn inkomen aan te vullen. Ik zei gewoon ja tegen de uitdaging, ook al had ik geen ervaring als ondernemer.

In 2006 verloor ik alles wat ik had in een scheiding. Ik reageerde op deze uitdaging door het te zien als een kans om opnieuw te beginnen. Ik werd gediplomeerd trainer en coach. Ik startte een nieuw bedrijf in 2008 en werkte als freelance professionele trainer. Ik trainde MKB'ers in communicatie, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Daarna begon ik mijn eigen trainingsbureau, waarin ik ondernemers leerde om trainingen te maken en te verkopen aan hun klanten. In 2012 heb ik mezelf een doel gesteld. Ik wilde in één jaar 100.000 euro verdienen. Een jaar later bereikte ik dit doel. Het maakte me niet gelukkig. Dit was een keerpunt.

Knuffel je draken

We hebben allemaal het verlangen om vrij te zijn, maar we hebben ook veel draken die ons veilig willen houden. Deze draken zijn een deel van ons en ze kennen ons beter dan wie dan ook. Is het je opgevallen dat je vaak zoveel verschillende dingen op een dag doet, behalve de dingen die je het liefste wilt doen? Bijvoorbeeld: je wilt een boek schrijven. In plaats daarvan beantwoord je elke mail. Je doet de afwas. Je surft op internet.

Als je alleen werkt, nemen je draken het heft in handen en leiden ze je naar ‘veilige’ bezigheden die niet tot transformaties leiden. Je draken zijn slim. Ze willen alles onder controle houden. Ze weten precies wat ze moeten doen om je af te leiden van het werken aan je dromen. In onze maatschappij is afleiding overal, dus je draken hebben het makkelijk.

Word lid van de community of neem deel aan de retraite

Ik wil je uitnodigen om samen de weg naar vrijheid te bewandelen. Ik verzeker je dat de reis leuker zal zijn. Als je samenwerkt met anderen, is het gemakkelijker om de humor in elke situatie te vinden. Daarnaast kunnen anderen je verantwoordelijk houden, en dat is een goede strategie om je draken te omzeilen.

Samen creëren we nieuwe gewoonten die leiden tot transformaties. Elke reis begint met een simpele stap. Als je deze stap elke dag zet, ontdek je ineens dat je naar het einde van de wereld kunt lopen. We zullen cheerleaders zijn voor anderen, zij zullen jou steunen, en samen zijn we niet meer te stoppen.

Het is mijn droom dat we samen van deze wereld een betere plek kunnen maken. Als ik om me heen kijk, weet ik soms niet waar ik moet beginnen om de broodnodige veranderingen tot stand te brengen. Als we samenwerken, weet ik zeker dat we de wegen zullen vinden. Als we allemaal onze unieke talenten en gaven inzetten, creëren we meer vrijheid voor meer mensen.

© Copyright 2023 Ellen de Dreu. All rights reserved.

.