3 levenslessen van een digitale nomade (uit 2018)


3 levenslessen van een digitale nomade (uit 2018)

Wat gebeurt er met je als je van de ene op de andere dag alles loslaat, in een camper stapt en het land uitrijdt, het onbekende tegemoet? Waarom wilde ik op mijn 48e een digitale nomade worden, terwijl ik thuis alles had? Hoe verliep de eerste 3 jaar van deze reis? Wat heeft de reis me gebracht?

Tijdens het 10-jarig jubileum van collega ondernemer Anne Vrieze gaf ik een presentatie, waarin ik mijn belangrijkste lessen deelde van mijn soloreis in een solocamper.

NB Dit is een presentatie uit 2018.

De lessen zijn nog steeds actueel. Ze gaan over:

- vertrouwen

- vrijheid

- verbinding.

In deze presentatie hoor je het eerlijke verhaal van een vrouw die op haar 48e ineens besloot om een digitale nomade te worden.

Destijds was mijn bedrijf er nog niet op ingericht om locatieonafhankelijk te werken. Ik kon kiezen. Ik kon eerst thuisblijven en plannen maken. Ik kon ook gewoon vertrekken, en onderweg mijn bedrijf omvormen om locatie onafhankelijk mijn geld te verdienen. Ik koos voor het laatste.

Mijn reis is een groot avontuur, met wonderlijke gebeurtenissen. Er ging ook van alles mis. Mijn camper had vaak last van problemen, en ik moest vaak naar de garage. Ik werd ziek, en kon in Spanje geen goede medische hulp krijgen. Toch heb ik geen moment spijt van de reis.

In deze video laat ik je ook de foto's en de video's zien die ik tijdens mijn reis heb gemaakt. Zo ga je met me mee op reis.