Meer geld én meer vrijheid


Meer geld én meer vrijheid

Kun je een hoge omzet nastreven, én je vrij blijven voelen?

Het lijkt lastig. 63% van de ondernemers zegt moe te zijn, en zelfs last te hebben van burn out klachten.

Kunnen we dat ook anders doen? Kunnen we werken vanuit ontspanning?

Daar heb ik een video over opgenomen.

Als je liever geen video kijkt, of in een omgeving bent waar je het geluid niet kunt aanzetten, staat hieronder ook een uitgeschreven tekst.

Ik ben benieuwd naar je reacties!

PS er is al een deelnemer voor de retraite in Tarifa, en een aantal andere vrouwen zijn aan het nadenken. Er zijn slechts 6 plekken vrij voor de zeer lage prijs van 500 euro ex BTW, en de aanbieding geldt nog tot 31 oktober. Aarzel niet en neem contact met me op voor een gesprek. Je zit dan nog nergens aan vast.

De meeste ondernemers zijn druk bezig om meer geld te verdienen. Om meer klanten te vinden. Logisch ook, want de rekeningen moeten betaald worden.

Terwijl de meeste ondernemers ooit zijn begonnen om meer vrijheid te krijgen. Je wilt je eigen ding doen op je eigen manier.

Deze beide begrippen, omzet en vrijheid, bijten elkaar nogal. Als we ondernemer worden om vrij te zijn, en vervolgens moeten we genoeg omzet draaien, dan is de vrijheid ineens ver te zoeken. In plaats daarvan heb je lange actielijsten, en geef je jezelf op de kop als je weer niet genoeg hebt gedaan. Het houdt nooit op.

63% van de ondernemers zegt last te hebben van burn out klachten, waaronder veel vrouwen.

De grootste oorzaak is dat je steeds moet trekken en sleuren om nieuwe klanten te krijgen, en dat de klanten die je uiteindelijk krijgt niet altijd de leukste zijn.

Een groot gedeelte van deze 63% is vrouw. Waarom zijn vrouwen meer vatbaar voor burnout?

Dat zijn onze draken: onze twijfels, angsten en onzekerheden. We zijn met de ene hand bezig om meer geld te verdienen, en om meer vrijheid te zoeken, en met de andere hand moeten we de draken van ons afslaan, die ons dwars zitten.

Je herkent het vast wel.

Je wilt een project beginnen, en in plaats daarvan zit je vast in:

 •  twijfels
 • uitstelgedrag
 • perfectionisme
 • keuzestress
 • ben je aan het overdenken
 • heb je last van een gebrek aan creativiteit
 • faalangst
 • ben je bang om zichtbaar te zijn
 • etc. etc.

En vervolgens veroordelen we onszelf om deze angsten, twijfels en onzekerheden. Ze mogen er niet zijn. We schamen ons ervoor. Ze moeten weg.

Waarom hebben vrouwen meer last van draken dan mannen?

Ten eerste is dat de geschiedenis. Eeuwenlang was het voor vrouwen verboden om vrij en rijk te zijn. Deze geschiedenis dragen we met ons mee. Onbewust zetten onze draken de handrem op onze vrijheid, terwijl we de andere voet op het gas houden om onze dromen te vervullen. Dat put ons uit, zolang we niet de moed hebben om de draken aan te kijken.

Ten tweede weten vrouwen niet wat we aan moeten met de draken. Waar Joris zijn zwaard in de bek van de draak steekt, steken vrouwen het zwaard nog liever in hun eigen buik dan anderen kwaad te doen. Het is vrouwen ook nooit geleerd om boos te worden. Wij moeten aardig zijn.

Tot slot hebben we last van de schone schijn op social media. Daar is het de bedoeling dat we de mooie buitenkant laten zien, niet onze angsten en twijfels. We schamen ons voor deze gevoelens, en zien niet dat iedereen daar last van heeft.

Dus ik zeg: draai het om. In plaats van de draken weg te duwen, ga er eens een gesprek mee aan.

Dat hoeft niet heel eng te zijn. Draken zijn niet de monsters in horror shows. Draken zijn delen in jou die je veilig willen houden. Ze doen goed werk.

Als je een gesprek aangaat met je draken, in plaats van dat je ze wegduwt, gaan er hele andere dingen gebeuren. Je draken kunnen zelfs je grootste bondgenoot worden!

Als je ze laat helpen:

 • dan ben je van het eeuwige gevecht af tegen je draken
 • dan worden je resultaten beter
 • en dan heb je ineens meer geld en meer klanten, op een veel makkelijkere manier
 • dan ben je veel minder uitgeput aan het einde van de dag

En het mooiste van alles? Als je samenwerkt met je draken, heb je niet alleen meer omzet, maar voel je je ook vrij. Vrijheid zit uiteindelijk niet in een hoge bankrekening, of in een Volkswagen busje, maar in je hoofd. Als je daar veel last hebt van draken, dan voel je je niet vrij, hoeveel geld je ook hebt.

Ik wil je een omgeving bieden waar je in alle veiligheid hiermee kunt oefenen, en waar je grote stappen kunt zetten in je bedrijf, geholpen door de aanmoediging van andere vrouwelijke ondernemers.

De eerste plek waar je hiermee kunt oefenen is tijdens de live 5-daagde retraite in Tarifa van 29 januari tot 2 februari. Het is hier ook nog eens prachtig. Kom je ook?

Lees hier alle informatie over de 5-daagse retraite.

PS let ook op de speciale aanbieding. Ben jij bij de eerste 6 vrouwen die deelnemen, dan kun je profiteren van een super early bird aanbieding. Je betaalt slechts 500 euro ex BTW! Wees er snel bij, en neem contact met me op voor meer informatie.

.