Follow your intuition. Interview with Ellen de Dreu


Follow your intuition. Interview with Ellen de Dreu

Interview between Suze MacLaine Pont and Ellen de Dreu.

In this interview, Ellen de Dreu talks about her journey over the past few years. It starts with her departure when she decided in 2015 to leave suddenly in an old Volkswagen camper. Why did she leave? What happened afterwards?

>> Watch the interview below <<

Dit schrijft ze hierover in haar boek dat ze over deze reis heeft geschreven: "Ellen in Wonderland, de reis naar vrijheid."

“De dag dat ik 100.000 euro omzet haal als solo-ondernemer is misschien wel de moeilijkste van mijn leven, en mijn leven is bepaald niet saai geweest. Ik zou me blij moeten voelen, maar ik voel me leeg. Met het realiseren van mijn droom ben ik die droom kwijt. Ik ben zelfstandig ondernemer geworden om vrij te zijn, maar waar is die vrijheid? Ik sta de hele dag in de controlestand. Ik moet door blijven gaan, of mezelf uit de machine werpen, met het risico dat ik keihard onderuit ga. Toch wil ik mezelf bevrijden. En zoals alle avonturen, begint ook dit verhaal met een eerste kleine stap. Ik koop een camper.”

Op haar 48e is ze ineens een digitale nomade. Met haar bedrijf onder de ene arm en haar ziel onder de andere reist ze het onbekende tegemoet. Dit is de start van een reis van twee jaar door Europa. De reis is niet saai, onder andere doordat de camper het om de haverklap begeeft, maar er gebeuren ook zoveel wonderbaarlijke dingen dat ze het zelf bijna niet kan geloven.

Aan het einde van de reis vindt ze een huis in Tarifa (Spanje). Dit is haar geschenk aan het einde van een wonderbaarlijke reis. Hier wil ze nooit meer weg. Maar dan wordt ze ziek. Ze besluit om terug te keren naar Nederland om beter te worden. Bij deze nieuwe reis staan haar draken niet op de weg, maar zitten ze in haarzelf, en daarom is deze reis misschien nog wel spannender dan de soloreis in een oude camper. Ook nu vindt ze haar heilige graal en komt ze aan in Wonderland. Vrijheid is een doorgaand proces, leert ze tijdens de reis, en zo begint er weer een nieuw avontuur. In het laatste hoofdstuk presenteert Ellen de ‘routekaart naar vrijheid’ die ze tijdens haar reis heeft ontwikkeld.

De conclusie van dit gesprek is dat Ellen altijd haar intuïtie volgt, 'no matter what.' Haar intuïtie brengt haar op plekken die ze met haar hoofd niet zou hebben uitgekozen, en die soms erg uitdagend zijn. Toch kan ze achteraf zien dat ze juist op deze plekken veel heeft geleerd.

Meer weten?

Lees dan het boek: "Ellen in Wonderland: de reis naar vrijheid"

Bestel hier het boek: