Vrijheid voor vrouwen

Travelling the road to freedom  

Welkom bij de community

Sluit je aan bij een community waarin vrouwen elkaar helpen om ons te bevrijden van de draken die ons voortjagen of tegenhouden, en om vrijheid te vinden in alle aspecten van je leven.

Ben je een vrouw?

Ben jij op zoek naar meer vrijheid in je leven?

Dat kan alles zijn. Een nieuwe carrière. Minder hard werken. Meer ruimte voor creativiteit en vrijheid in je werk. Meer energie. Beter in je vel. Meer succes. Een positieve impact hebben op de wereld om je heen. Een soloreis. Minder spullen. Kleiner wonen. Ontsnappen aan je vaste patronen die je tegenhouden om te groeien. Betere relaties. Toxische energie loslaten. Creatief zijn. Je eigen waarheid vertellen, ook al weet je dat er weerstand komt. Je authentieke zelf laten zien waar je wilt. Etc. etc.

  Draken zijn bijvoorbeeld: 

  Perfectionisme. Faalangst. Twijfelen. Uitstelgedrag. Worst case scenario’s bedenken. De angst om afgewezen te worden. Om je uit te spreken. Om zichtbaar te zijn. Overpresteren. Overdenken. Onderpresteren. De neiging om anderen te redden. Pleasen. Moeite om nee te zeggen. Angst voor gebrek. Angst voor eenzaamheid. Controle. Gebrek aan zelfvertrouwen. Gebrek aan zelfwaarde. Vermijdingsgedrag. Angst voor autoriteit. Angst voor je eigen autoriteit en succes. Beperkende overtuigingen. Innerlijke critici. Verslavingen. Draken die het gevolg zijn van dat je gepest bent. En ga zo maar door.

  Uit onderzoek blijkt dat slechts 10% van de mensen die iets nieuws leren ook daadwerkelijk de nieuwe kennis implementeren en dus resultaten behalen. 10%.....

  Terwijl het ook anders kan! Hoe? Dat leer je in deze community.

  Je kunt alle kennis van de wereld tot je beschikking hebben, en toch: als de draken op je pad blijven staan, voel je je niet zo vrij (en blij!) als je zou kunnen zijn.

  Wist je dat vrouwen soms wel 75% van hun tijd bezig zijn met twijfelen? 

  Hoeveel tijd, geld en energie win jij als je voorbij komt aan je draken?

  De community geeft je:

  • Vrijheid in je binnenwereld en in de buitenwereld
  • Rijkdom of dat nu veel geld is, of innerlijke rijkdom, of allebei
  • Succes, maar dan wel op je eigen voorwaarden
  • Creativiteit om te creëren, en om speels om te gaan met obstakels
  • (Zelf)vertrouwen: je weet wie je bent en wat je te doen hebt in dit leven
  • Leiderschap: je staat voor je keuzes, wat anderen er ook van zeggen
  • Actie: je doet wat spannend is, dankzij de steun van anderen in de community
  • Authentieke expressie, in welke vorm dan ook en waar dan ook.
  • Zachte kracht, omdat je leert dealen met je draken
  • Contact met je innerlijk kompas en intuïtie als GPS op weg naar vrijheid
  • Energie omdat je niet meer alles op wilskracht doet
  • Plezier omdat je minder stress hebt en omdat je de reis met anderen deelt
  • Een positieve impact op de wereld om je heen
  • Een sterk netwerk van gelijkgestemden mensen die je steunen

  Deze community is uniek

  Het unieke aan deze community is dat we de binnenkant en de buitenkant van vrijheid in onderlinge samenhang zien. Normaal is dat gescheiden. Je gaat naar opleidingen of coaches voor de buitenkant van vrijheid (meer financiële vrijheid bijvoorbeeld) en spirituele leermeesters voor innerlijke vrijheid. Hier krijg je beide, en brengen we ze met elkaar in verband.

  De routekaart naar vrijheid

  De community bestaat uit online en live bijeenkomsten. Ik faciliteer de bijeenkomsten en breng een structuur aan. Daarvoor deel ik mijn ‘routekaart naar vrijheid.’ Deze routekaart is een reflectietool die je kunt vullen met je eigen ervaringen, inzichten, en acties. Het biedt een gezamenlijke taal waardoor we beter met elkaar kunnen communiceren, en elkaar kunnen helpen om de volgende stappen te zetten.

  Er zijn vijf cirkels:

  • de draken die de poortwachters zijn naar vrijheid aan de buitenkant
  • de buitenkant van vrijheid: geld, zichtbaarheid, expressie etc.
  • de draken die de poortwachters zijn naar vrijheid aan de binnenkant
  • de binnenkant van vrijheid: creativiteit, intuïtie, introspectie etc.
  • de aansluiting bij het grote geheel, waarin je geeft en ontvangt


  "Achter je grootste draak bevindt zich je grootste schat" (Ellen)

  Dit zijn de grootste valkuilen  

  Deze community is alleen voor vrouwen, omdat wij elkaars draken herkennen, en we daardoor effectiever kunnen samenwerken. We hebben een veilige plek nodig, los van de dominante cultuur, waar wij onze eigen waarheid kunnen vinden en delen. Hier kunnen we groeien, om daarna samen de wereld te veroveren met onze nieuwe kracht.

  Praktische informatie

  Voor wie is deze community? Deze community is voor mensen die zich als vrouw identificeren of gender neutraal zijn. Je bent ook een vrouw die een positieve bijdrage wilt leveren aan de groep; misschien zelfs de wereld. Daarnaast is het goed als je probeert zoveel mogelijk verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen draken, en je ze niet op anderen (of de politiek, of de media) projecteert.

  Voor wie is deze community niet? Voor je eigen welbevinden is het beter om niet mee te doen als je recent een traumatische gebeurtenis hebt meegemaakt, als je een oplossing zoekt voor oude trauma's, of als je last hebt van angststoornissen. Dit is geen therapie. We gaan zeker aan de gang met draken, maar alleen als deze draken in het heden spelen. Uiteraard kun je wel aan de community deelnemen als aanvulling op een therapie. Als je hierover aarzelt, neem dan eerst contact met me op.

  Wat doen we in de community? 

  Per week zijn er twee activiteiten:
  1. Een online live sessie waarin we op een interactieve en creatieve manier de onderwerpen en challenges bespreken die deze maand centraal staan, en stappen zetten.
  2. Een online live sessie waarin we samenkomen, samen creëren, en elkaar stimuleren om actie te ondernemen, of dat nu in je eigen project is, een gezamenlijk project, of een tekening omdat je daar vandaag zin in hebt.

  Per maand is er ook een sessie met een hot seat en intervisie. In de hot seat coach ik een deelnemer waarbij de andere deelnemers mee kunnen kijken. Je zult zien dat iedereen hiervan leert. Daarna vindt er een intervisie plaats. 

  De sessies zullen afwisselend overdag en 's avonds plaatsvinden zodat iedereen zoveel mogelijk live deel kan nemen. De sessies zullen ook worden opgenomen (waar dat kan). Je houdt toegang tot de opnamen zolang je lid bent van de community.

  Waar doen we dat? De community is meest online, dus je kunt deelnemen van achter je eigen computer, waar die dan ook staat. Je logt in op een platform dat speciaal is ontworpen om communities te faciliteren: Mighty Networks. Daarin hebben we onze eigen afgesloten plek. Hier zijn we vrij om dingen te delen, zonder reclame, zonder dat bedrijven die binnen gluren. In de community is plek voor online leren, en voor uitwisseling. Het is een veilige plek waar we onszelf kunnen zijn, en samen kunnen groeien.

  Wanneer doen we dat? 
  Je kunt drie keer per jaar toetreden tot de community: in oktober, februari en juni. Als je je nu aanmeldt, dan krijg je tussen je aanmelding en de start van de community gratis lessen en bijeenkomsten. Daarna ben je 12 maanden lid en heb je toegang tot alle lessen, inspiratie, en mogelijkheden om uit te wisselen met andere deelnemers.

  Hoeveel tijd heb je nodig? Vergelijk het met een training om een muziekinstrument te leren, of yoga. Je haalt meer resultaat als je twee of drie keer per week een uur inruimt voor de lessen. Daarnaast is het goed om dagelijks bewust met vrijheid bezig te zijn. Dat kan door mee te doen aan de challenges die worden aangeboden in de community. Of door zelf elke dag een kleine stap te zetten op weg naar vrijheid, in welke vorm dan ook. Je haalt nog meer resultaat als je tussendoor uitwisselt met andere mensen in de community. Daarin gaat de stof pas echt leven, en kom je tot werkelijke transformaties.

  Wat maakt de community zo bijzonder? Dat is omdat we onderwerpen bij elkaar brengen die normaal gescheiden worden aangeboden. Het gaat om leren én uitwisselen. Alleen én samen. Eigen doelen én collectieve doelen. Creativiteit én doelgerichtheid. Rationele strategie én intuïtie. Angst (draken) én vertrouwen. Linker én rechter hersenhelft. Introspectie én actie. Het gaat juist om het in balans brengen van onze mannelijke kanten (expressie, doelen, strategie, denken) en onze vrouwelijke kanten (voelen, creativiteit, intuïtie) met onze draken. De magie start als we deze delen laten samenwerken.

  Waarom is het belangrijk om nu in te stappen? Dat is omdat de draken groot en urgent zijn en we meer tijd, geld en energie winnen hoe eerder we met ze in gesprek gaan. Bovendien: de community staat in de kinderschoenen. Dat is juist een reden om nu in te stappen. Als je vanaf het begin meedoet heb je veel invloed op hoe de community eruit gaat zien. Er is dus geen enkele automatische piloot. Ook dat is vrijheid. Ook niet onbelangrijk: de prijs is aan het begin lager dan als je later instapt.

  Wat is de investering? Dat vertel ik je in een gesprek. Er zijn namelijk verschillende prijzen voor verschillende instapmomenten. Als je de prijs wilt weten, als je je aan wilt melden, of als je eerst nog meer informatie wilt, neem dan contact op via de roze knoppen. Ik nodig je uit voor een gesprek via de telefoon of Zoom. Dit gesprek is een gratis coaching. Bovendien beantwoord ik al je vragen over de community. Je zit nog nergens aan vast, dus aarzel niet om contact op te nemen! Ik kijk ernaar uit je te spreken.

  * Meld je snel aan voor een gratis gesprek, dan vertel ik je ook over de vroegboekkortingen en bonussen die je krijgt als je je nu aanmeldt

  Wie is Ellen? 

  Ik ben een gecertificeerd coach en trainer met meer dan dertig jaar didactische ervaring, zowel live als online. Ik ben al sinds mijn 25e zelfstandig ondernemer. Ik heb veel ervaring met het bouwen en onderhouden van communities, zoals in mijn eigen eetcafé die ik had tot 2004, in klaslokalen (docent geschiedenis aan de universiteit), in online groepen, en in Tarifa met de organisatie van Tertulia bijeenkomsten. Ik houd ervan om mensen met elkaar te verbinden en om het gesprek op gang te brengen, omdat dit het leven interessanter maakt, en omdat er al teveel polarisatie is. 

  In 2015 was ik een succesvolle business coach met een ton omzet, maar ik was ongelukkig. Sinds ik in het onbekende ben gestapt en op een soloreis in een camper ben gegaan, ben ik op reis naar vrijheid. 

  Nu ben ik een artiest met een boek, een voorstelling, en een ukulele. Ik houd van dansen, theater, en dieren. Ik leef in de natuur en ik ben een minimalist met weinig spullen. Ik denk veel over dingen na en houd ervan om mijn lessen te delen met anderen. Zo ben ik in Nederland al in meer dan 15 kranten en tijdschriften verschenen. Ik houd van moedige stappen, en als ik ergens bang voor ben dan doe ik het juist, omdat ik weet dat het er dan toe doet, dat mijn hart erin zit.

  Ik ben een zoeker. Ik wil weten wat vrijheid is en hoe het werkt, en ik houd niet op met zoeken tot ik het in vijf zinnen uit kan leggen. Ik ben een idealist, omdat ik me vaak niet kan vinden in de wereld waarin ik leef en ik de wens heb om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. 

  Elke dag schrijf ik in mijn dagboek. Daarmee heb ik me bevrijd van oude draken, en zo heb ik uitgevonden wie ik ben en wat mijn visie is op het leven. Zeven jaar lang heb ik gewerkt aan mijn routekaart naar vrijheid. Dit wil ik met je delen. Samen maken we de route nog mooier.

  Heb je vragen, maak dan een afspraak via de onderstaande knop. Ik kijk ernaar uit om je te spreken!

  © Copyright 2023 Ellen de Dreu. Alle rechten voorbehouden. 

  .