Van 'druk druk druk' naar 'vrij blij rijk'


Van 'druk druk druk' naar 'vrij blij rijk'

Het is toch eigenlijk gek.

We leren als ondernemers veel over ons vakgebied. We leren hoe we bedrijven bouwen en meer geld verdienen. We leren alle marketingtechnieken die we nodig hebben.

We leren niet hoe we vrij kunnen zijn.

Terwijl dat juist de reden is dat we ondernemers zijn geworden. Anders waren we wel in loondienst gegaan, of gebleven. We willen ons eigen ding doen, op onze eigen manier, en werken met de mensen die wij leuk vinden.

De vraag is: voel je je ook vrij?

Of heb je het daar te druk voor? Ben je moe? Voel je je soms leeg en vraag je je af waar je het allemaal voor doet? Blijven de actielijsten groeien en worden ze nooit eens korter?

Het antwoord is simpel.

Als je vrij wilt zijn, echt vrij, ook in je gevoel, en in je hoofd, dan moet je iets met je angsten, twijfels en onzekerheden (draken). Hoe groter de draken, hoe minder vrij we ons voelen. Zo simpel is het.

Hier zit de crux.

Veel vrouwelijke ondernemers hebben last van deze draken. En we hebben het er nooit over! Sterker nog: soms stoppen we ze zo ver weg, dat we denken dat we er geen last hebben. Onze draken vinden dat overigens prima, want onzichtbaar zijn ze des te effectiever.

We laten onze onzekerheden en angsten zeker niet zien aan de wereld. Waarom niet? Omdat we denken dat het onze eigen schuld is dat we ons zo voelen. We veroordelen onszelf om onze draken, en we schamen ons ervoor.

Je bent niet gek

Het is logisch dat vrouwen last hebben van draken. Eeuwenlang mochten we niet vrij en rijk zijn. Dat was verboden door de staat en door de kerk. We moesten onze mannen gehoorzamen, en wij waren handelingsonbekwaam.

Nu, binnen één generatie zijn we vrij. Zo lijkt het. Natuurlijk slepen we al deze draken nog wel met ons mee. Die zitten ondertussen ingebakken.

Dus ik zeg: laten we het omdraaien.

In plaats van meer te leren over de vraag hoe we meer geld kunnen verdienen, laten we eerst beginnen met de vraag hoe we ons meer vrij voelen. Hoe we een gezonde relatie opbouwen met onze draken, zodat we ze kunnen transformeren tot onze grootste bondgenoten.

Dit is niet iets dat je komt aanwaaien. Het is net als een bedrijf bouwen. Dat is ook iets dat je moet leren, en bijspijkeren, en onderhouden.

Dan is dit het resultaat:

Als wij leren omgaan met onze draken, als we ze kunnen omhelzen:

  • Weten we ineens veel beter wat we in ons werk willen doen (onze draken wijzen de weg) en hebben we geen twijfels meer.
  • Gaan we het ook echt doen.
  • Zijn de resultaten veel mooier dan we hadden kunnen dromen.
  • Verdienen we ironisch genoeg juist meer geld, en krijgen we meer klanten.
  • Bovendien (niet onbelangrijk) genieten we er meer van onze resultaten, want nu zitten de draken ons niet meer in de weg.

Kom je ook?

Kom naar Tarifa, dé vrijheidsplek bij uitstek, voor een live retraite met een kleine groep vrouwelijke ondernemers. We gaan ongelofelijk veel leren, en beter nog: ongelofelijk veel genieten en plezier maken.

Let op. Er is een tijdelijke super aanbieding!

De eerste 6 vrouwen die zich aanmelden, betalen slechts 500 euro ex BTW voor een 5-daagse retraite. En deze aanbieding geldt alleen in oktober 2023. Dus neem snel contact op!

Ik kijk er zo naar uit je te spreken, en te ontvangen in Tarifa.

.