Alchemist in Tarifa


Alchemist in Tarifa

In 2017 had ik inmiddels al 2,5 jaar in een camper gereisd. Om mijn 50e verjaardag te vieren reisde ik naar Tarifa. Ik zette mijn camper op de camping en ineens dacht ik: “ik ben moe. Ik heb teveel kilometers in mijn eentje gemaakt, ik wil niet meer reizen.”

In de weken erna begon iedereen ineens te praten over het leven in de campo: de omgeving van Tarifa. Mijn hoofd snapte dat niet. Ik dacht: “wat moet ik daarmee?” Toch kreeg ik zoveel van dit soort signalen dat ik wel ging opletten.

>> Kijk de video of lees de tekst onder de video<<

Na 3 weken organiseerde een Italiaanse vriendin van mij een blind date met een man die op een heuvel woonde. Ik ben hier op bezoek gegaan, en na een ietwat ongemakkelijke blind date, zei hij ineens: “Het huisje, naast mijn huis, dat staat te huur.” Mijn hoofd dacht: “Wat moet ik nu met een huis. Ik leef in een camper. Ik was net iedereen aan het vertellen over het camperleven en dat het zo leuk is, en mensen gingen mijn voorbeeld volgen. Dan kan ik toch niet een huis gaan leven?”

Het idee liet me niet meer los. Mijn camper deed mee, want in de weken erna kreeg ik ineens heel veel problemen met de camper. Het bed deed het niet meer. De deur deed het niet meer. Het stormde heel hard. Ik gooide kokend water over mijn handen. Ik kon mijn kont niet keren. Ineens schreeuwde ik tegen mijn camper: “Ik wil niet meer. Ik wil scheiden.” Toen dacht het universum: “Daar hebben we een oplossing voor.” Ik sprak met de eigenaresse van dit huisje. Ik werd ook ineens heel bang dat ik het huisje niet zou kunnen gaan huren. Kennelijk was het ineens heel belangrijk.

De zaterdag erop trok ik in het huisje. In die week wist ik ineens waarom ik in dit huis zou gaan wonen. Het was echt magie. De reden is: de boom. Het is een ‘alcornoce’: een kurkeik. Ik herinnerde me ineens een visioen van het jaar daarvoor. Ik was iets aan het doen, en toen kreeg ik een visioen van een boom. Daar stond een tafel onder, en daar zaten mensen aan, die hadden net een training of een workshop gevolgd. Ik kwam uit een huisje lopen met een fles wijn en ik schonk iemand in. Nu dacht ik ineens: “Dit is de boom uit mijn visioen!”

Ik ben hier gaan wonen en ik ben het visioen waar gaan maken. Eén keer in de twee weken organiseerde ik Tertulia’s. Dat is het Spaanse woord voor bijeenkomsten waar je praat over belangrijke onderwerpen. Ik nodigde mijn vrienden uit, en de vrienden van mijn vrienden. Elke twee weken deden we of een workshop, of een presentatie. En daarna zaten we dus onder deze boom te eten. Ik weet een moment dat ik uit mijn huisje kwam lopen met een fles wijn en ik schonk iemand wat in, en ik zei: “Dit is het. Jullie maken mijn visioen waar.” Het was magisch.

Waarom ik dit verhaal vertel, is omdat ik een bestemming vond van mijn reis, die ik van tevoren niet had kunnen voorzien. Ik was er niet meer naar op zoek. Ik had het visioen, maar ik was het inmiddels vergeten. In 2015 heb ik mijn intuïtie gevolgd om in mijn camper te stappen. En ook daar snapte mijn hoofd niet zoveel van. Wat moet ik nu in een camper? Mijn intuïtie was zo sterk, dat ik het wel ben gaan doen. Mijn draken vonden het zo spannend, dat ik wist: dan moet het wel echt belangrijk zijn. Dan is dit juist een reden om het te gaan doen.

Ik ben in die camper gestapt, ik heb in die 2,5 jaar heel veel avonturen beleefd. Alle fasen van de klassieke reis van de held heb ik doorgemaakt. Dit was mijn heilige graal. Dit was mijn geschenk, aan het einde van de reis. Deze boom.

Ik wil je dit aanraden, om als je een hele sterke intuïtie hebt, en je hoofd er niet zo veel mee kan, toch heel goed te gaan opletten. Want het universum kan heel bijzondere dingen voor je in petto hebben. Ik heb hier negen maanden gewoond. Voor mij was dit echt het paradijs, zeker ook met die Tertulia bijeenkomsten. Ik was hier op mijn best. Je kon mij niet gelukkiger maken dan hier mijn vrienden treffen in deze omgeving.

Waarom ben ik dan toch vertrokken uit dit paradijs? Dat is het onderwerp van een volgende video. 

Ik ben benieuwd wat jouw ervaringen zijn. Laat je het me weten? Ik kijk uit naar je reactie. Op het contactformulier staan alle plekken waar je me kunt vinden.

Je kunt ook een gratis coaching sessie met mij boeken!

Kijk voor meer informatie op de website travellingtheroadtofreedom.com

© Ellen de Dreu - alle rechten voorbehouden

.